Badkamertrends 2022: De 5 trends van dit moment

badkamertrends 2022

Badkamertrends 2022: De 5 trends van dit moment

Is dit het jaar dat je de badkamer onder handen gaat nemen? Dan wil je natuurlijk eerst inspiratie opdoen. Daarom hebben wij voor jou de badkamertrends van 2022 op een rijtje gezet. Een aantal tijdloze trends zien we al een aantal jaar terug in de badkamer, maar gelukkig is er voor de creatieveling onder ons in 2022 ook een hoop nieuws te beleven.

Natuurlijke materialen en accenten

Natuurlijke materialen doen het altijd goed, en daarom zien we deze trend uiteraard ook in 2022 weer terugkomen in de badkamer. Aardse kleuren en materialen zorgen voor een rustgevende uitstraling. Een goede combinatie om dit te realiseren zijn houten meubels en een luxe natuurstenen tegel.

Ga voor meer kleur

Een nieuwe trend die we dit jaar zien is meer kleur in de badkamer. Waar je eerder veel uniforme kleuren en grijstinten zag, zie je nu wat meer gewaagde combinaties terugkomen in het interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gouden kraan gecombineerd met blauwe tegels.

Er wordt dit jaar veel gebruik gemaakt van complementaire kleuren. Dit zijn kleuren die in een kleurencirkel tegenover elkaar liggen, maar perfect met elkaar combineren.

Hotel Chique

Altijd al willen genieten van luxe zoals in een hotel? Dat kan met de nieuwe trend, hotel chique. Deze woontrend kenmerkt zich door diepe kleuren zoals fluweelgroen, okergeel, cognac, donkerblauw en mosgroen. Daarnaast vind je in de rest van de badkamer accenten terug zoals gouden wastafelkranen, witte wastafels, en lichthouten onderkast voor de wastafel. Geef een van de wanden ook nog een donkere kleur, en je hebt een badkamer zoals je die in de mooiste hotels ziet.

Combineer met tegels en legpatronen

De vierde trend in deze reeks is om te variëren met het leggen van tegels. Tegels zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen, materialen, en kleuren. Dus is het tijd om een unieke uitstraling aan je badkamer te geven. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld vierkante betonlook tegels, en een in visgraat betegelde wand van natuursteen.

Een andere type tegel dat je steeds vaker terug ziet komen in badkamers zijn hexagon tegels. Dit zijn zeshoekige tegels en geven een echt unieke look en zijn geschikt voor zowel vloer als wand.

Wat je ook kiest, tegels combineren is dé trend van 2022.

Ronde spiegels

Een grote ronde spiegel doet het altijd goed in een badkamer, en is daarom dit jaar ook weer terug te vinden als populaire trend in onze lijst. Een ronde spiegel creëert een mooi contrast wanneer de badkamer bestaat uit veel rechte hoeken. Het geeft een bepaalde rustige uitstraling in het geheel, en de ruimte ziet er bovendien optisch groter uit.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *