Een kleine badkamer inrichten: Weinig ruimte, maar veel karakter

Een kleine badkamer inrichten: Weinig ruimte, maar veel karakter

Een kleine badkamer inrichten: Weinig ruimte, maar veel karakter

Een kleine badkamer in stijl inrichten: van tegels tot badkamermeubels

Een nieuwe inrichting voor een kleine badkamer kan nog een hele opgave zijn. Door een beperkt aantal vierkante meters zul je goed moeten nadenken waar en hoe meubels en sanitaire voorzieningen geplaatst moeten worden. Nu is een goede indeling van een badkamer leuk, maar het moet ook een mooi uiterlijk hebben. In dit blogbericht bieden we je een aantal oplossingen waarmee jij een kleine badkamer zowel functioneel als stijlvol kunt inrichten. Er is helemaal geen grote badkamer nodig om van je badkamer een echt eyecatcher te maken.

Tegels en afwerking kiezen voor een kleine badkamer

Hoe ga je een kleine badkamer betegelen? Het eerste onderdeel van je planning zal bestaan uit het maken van een moodboard waar je een samenstelling maakt van materialen, structuren, en kleuren in de stijl waar je van houdt. Vervolgens stem je daar het soort tegels en kleurenschema op af.

Voor de betegeling van de badkamer bestaan geen vaste regels. Je hebt tegenwoordig zoveel keuze tegelsoorten en vormen waarmee je eindeloos kunt combineren. Toch moet je hier wel rekening houden met een kleine ruimte. Zo kunnen te grote tegels visueel verkeerd of juist te klein visueel verkeerd uitpakken. Teken daarom de juiste formaten goed in je ontwerp om zo een goed beeld te krijgen van het resultaat.

Een goede oplossing voor tegels in een kleine ruimte zijn middelgrote formaten. Hierbij hanteren wij meestal afmetingen van 60×120 cm en 80×160 cm. Deze formaten zijn precies goed voor een kleine ruimte. Het voordeel van een middelgroot formaat is dat ze in een rap tempo te leggen zijn, en ook nog eens minder voegwerk nodig hebben.

Het inrichten van een kleine badkamer

Kant en klare oplossingen zijn fantastisch, maar niet altijd geschikt voor de afmeting van een badkamer. Gelukkig kunnen we ook schuiven met meubels om zo tot een gewenst resultaat te komen. Zo kun je de wastafel splitsen van het wastafelmeubel. Aan een vrije wand bevestig je dan een hangende kast of rek. Zo bespaar je weer ruimte onder de wasbak, waar je weer iets anders neer kunt zetten.

Ben je nu echt heel beperkt in het aantal vierkante meters in de badkamer, dan is het verstandig om een badmeubelspecialist of ontwerper te raadplegen die voor jou een passend ontwerp kan maken.

Complete badmeubelsets kunnen toch uitkomst bieden, wanneer blijkt dat je toch voldoende ruimte hebt. Deze sets zijn volledig op elkaar afgestemd qua stijl, materialen, en kleur. Daarnaast zijn deze sets zo ontworpen dat je precies kunt zien of deze past in jouw badkamer.

Verlichting in een kleine badkamer

Goede verlichting in een kleine badkamer kan een wereld van verschil maken. De juiste verlichting kan een ruimte ineens veel groter laten lijken. Optisch bedrog? Nou en! Alles wat bijdraagt aan een ruim gevoel in de badkamer is welkom.

Verlichting kan ook ingezet worden voor sfeer en ter decoratie. Denk bijvoorbeeld aan het accentueren van een spiegel met een warme spot. Of wat dacht je mooie accentverlichting in een open kast.

Een douche of bad in een kleine badkamer?

Hoewel een douchecabine in eerste instantie de meest voor de hand liggende oplossing lijkt, toch hoef je een badkuip niet uit te sluiten. Tegenwoordig zijn er op de markt een hoop kleine, maar toch comfortabele, modellen te vinden waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Is een douchecabine de enige optie, dan zijn daarvoor natuurlijk ook een hoop oplossingen voor in een kleine badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een functionele douchewand met een schuif- of vouwdeur of mooie glazen wand. Hiermee bespaar je enorm veel ruimte en lever je niet in op een mooi design.

Geen raam? Geen probleem!

Niet iedere badkamer beschikt over een raam. Dit zie je vaak in flats. Toch kun je met verlichting en tegel / wand kleuren een natuurlijk sfeer in de badkamer creëren. Hoe? Dat lees je hier.

 • Maak de badkamer licht van kleur
  Door met lichte of witte wanden en tegels te werken zorg je ervoor dat kunstlicht goed gereflecteerd wordt.
 • Warme kleuren kunnen zeker ook werken
  In combinatie met de juiste verlichting kunnen warme tinten op de muur een natuurlijke en rustige sfeer brengen in een badkamer.
 • Maak gebruik van een glazen douchewand
  Glas laat goed licht door en reflecteert ook weer licht. Hiermee creëer je een ruimtelijk gevoel en een goed verlichte ruimte.
 • Ontwerp een goed lichtplan
  Een goedverlichte ruimte valt en staat met de plaatsing van de verlichting. Breng dus goed in kaart waar en wat je wilt verlichten.

We hopen je met deze praktische en design tips een eind op weg geholpen te hebben om een kleine badkamer in te richten. Houdt ons blog in de gaten voor dagelijkse updates met praktische tips, inspiratie, en vele andere artikelen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *